Sunday, February 27, 2011

DI PERKOSA OLEH LEMBU JANTAN

Gambar - gambar ni aku cilok dari blog ni haa ! Aku harap dia x marah lah kot .. kehhh kehh ! Kiter syer - syer lah yek brO !
Kisah ehh sorang perempuan tua yang nyaris lagi di perkosa oleh sekor lembu jantan yang naik geram bila jumper ngan nenek ni. Kalau ikut penerangan kawan aku seorang doktor haiwan, aper jer binatang terutama lembu jantan, dapat menghidu bau sesorang tu bila datang bulan. Yang org dok kater lembu akan kejar kalau kita pakai kain merah tu salah info tu, lembu jantan akan ghairah bila dia terbau darah haid tersebut. So saper saper kenkawan aku yang sedang datang haid tu cuba cuba lah elak dari bertembung dengan lembu jantan .... kang naya jer !!!
Geram betul lembu jantan ni ngan nenek tu !

Nenek tu hampir direbahkan ... cenn cennnn !!
Nenek ni waktu ni tentu suspen giler ni kannn !!

Kawan nenek tu dok perati jer ...eeee !!


Kehh kehhh ... lega nenek nii ! Nasib baik dapat
nenek ni mempertahankan maruah ehh !!!

Kalau ikutkan kawan aku doktor haiwan tu yang lembu ni boleh menghidu bau darah haid ... puffff kena tabik nenek ni .... aaa paham tak maksud aku tu .. kehh kehh !!!

ULEK MAYANG

Tarian Ulek Mayang adalah sejenis tarian asli masyarakat Terengganu. Pada asalnya ia merupakan tarian memuja semangat laut. Penari akan menggunakan mayang pinang dan menggoncangkannya semasa menari sehinggalah ia merasakan mayang pinang tersebut bergoncang sendiri sebelum dilepaskan kepada penari lain. Bagaimana pun pada hari ini tarian itu sekadar satu bentuk hiburan tetapi ramai menyatakan tarian ini berbentuk khurafat sebab ianya lebih banyak menuju kearah pemujaan. Amin.

  • Ulek Mayang merupakan seni persembahan teater muzikal Melayu. Terdapat pantun yang dilagukan, adanya tarian dan dilaporkan dengan watak tujuh puteri, pawang dan pesakit.
  • Antara barang-barang yang perlu ada ketika upacara rawatan ulek mayang ialah mayang pinang, lukah atau kukur kelapa.
  • Mayang pinang yang digerakkanbertujuan untuk memanggil tujuh orang puteri seorang demi seorang daripada Puteri Satu hinggalah ke Puteri Tujuh.
  • Puteri-puteri itu datang untuk mengulek (mengulit) pesakit untuk tujuan perubatan atau merestui jika bertuajn hiburan.
  • Lirik lagu Ulek Mayang dipercayai mempunyai unsur-unsur mistik.

LAYAN JER LAH CIKGU SHIDA NI YEK !

Mau meraung budak Justin Bieber tu, kalau dia nengok video ni .. kehh kehhh !!

JANGAN PEGANG PEGANGGGG !

Jom kiter layan lagu ni yekkk !!!